Blog

Mini Chocolade Tulbandjes !

03-10-2012 14:15

Vandaag heb ik mini tulbandjes met chocolade dressing gemaakt .
In de vulling van de tulband heb ik rozijnen en wat honing gedaan, en ik moet zeggen de combi met de chocola is heerlijk.

Recept;
Ingrediënten voor 6 mini-tulbandjes :

* 125 gram + een beetje zachte boter
* 125 gram suiker
* 1 zakje vanille suiker
* Snufje zout
* 2 eetlepels citroensap
* 3 eieren
* 250 gram bloem
* 1/2 zakje bakpoeder


* Bakvorm voor 6 mini-tulbandjes

Bereidingswijze :

* Verwarm de oven voor op 175 graden (150 graden hetelucht)
* Vet de gaten van de mini-tulbandjes bakvorm licht in met roomboter
* Roer 125 gram boter, de suiker, de vanillesuiker en een snufje zout romig
* Roer er 2 eetlepels citroensap doorheen
* Roer de eieren er 1 voor 1 doorheen
* Voeg de bloem & het bakpoeder toe en mix alles kort door het eimengsel heen.
* Vul de mini-tulbandvormpjes voor de helft met het beslag
* Bak de mini-tulbandjes af voor 18 minuten
* Laat de bakvorm een beetje afkoelen
* Los de mini-tulbandjes op een rek en laat deze goed afkoelen


Eventueel kun je dus zelf voor een vulling kiezen, zoals ik met de orzijnen en honing heb gedaan.

De topping/dressing heb ik gemaakt van ''codor chocolade'' , omdat ik die toevallig nog in de kast had liggen , haha

 

Eindresultaat ;


 


 

Discodip Cookie !

02-10-2012 19:48

Vandaag heb ik het recept: Discodip cookie geprobeerd , en ik ben best trots op het resultaat.

Ik had belooft het volledige recept te plaatsen dus bij deze:

Benodigdheden;

Voor het deeg heb ik gewoon een standaard recept van zandkoekjes gebruikt:

- 200 gram Bloem.
- 150 gram boter.
- 1 ei (Gebruik alleen de eidooier)
- 100 gram  witte basterdsuiker.


Verder heb je nodig:
-Mixer.
- Eetbare kleurvloeistof (om het deeg mee te kleuren).
-Discodipspikkels.
- Deegroller.
-Bakpapier.

**oven voorverwarmen op 160 graden**


1. Hier heb ik het deeg dus al klaar gemaakt, doormiddel van de mixer en gewoon met de hand tot een bal kneden.
Daarna stop je het deeg voor 20 a 30 minuten in de koelkast.

2. Verdeel de bal deeg in 2 ballen, ( een bal die ga je namelijk kleuren met eetbare kleurvloeistof).


3. Ik gebruikte deze kleurvloeistof, deze kun je kopen bij bijvoorbeeld een taarten winkel.
4. Doe een paar druppels op 1 bal deeg en kneed deze net zo lang tot hij de kleur heeft die jij wil, in mijn geval roze.

5. Ik heb 2 vellen bakpapier geknipt , ik deed de deegbal tussen de twee bladen bakpapier zodat het niet zou gaan vast plakken.Rol beide ballen helemaal uit, niet te dun en niet te dik.
6. Daarna deed ik de roze plak op de witte en deze rolde ik nog een keer uit zodat ze goed aan elkaar vast zaten.

7. Daarna rol je het deeg op zoals boven op t plaatje.
8.Als het gelukt is krijg je een rol als op plaatje 8.

9. Doe de discospikkels op een bord of plank.
10. Rol je deegrol door de discospikkels, het kan zijn dat het niet allemaal goed blijft plakken, druk dan voorzichtig de discospikkels in je rol.

11. Daarna snijd je de rol in plakjes. (snijd het niet te dik !)
12. Als je alles hebt gesneden stop je de koekjes voor ongeveer 15 a 20 minuten in de oven op 160 graden.

En dan het eindresultaat bij mij vandaag:

Discodip swirlkoekje.

01-10-2012 20:38

 

Tijdens het surfen op internet kwam ik deze leuke cookies tegen ! ; Discodip swirlkoekje.
 

Morgen ga ik dit recept voor het eerst uitproberen, dan plaats ik ook het volledige recept.

 

 

 

Begonnen met mijn eigen website/Blog !

01-10-2012 16:14

Vandaag ben ik dus begonnen met mijn eigen website/blog.
Vandaag ben ik met name bezig geweest om de site op te bouwen en om um er leuk uit te laten zien.
De logo's en plaatjes heb ik zelf gemaakt met het progamma : Photosop cs5, dat is ook een hobby van me geweest en komt nu dus weer goed van pas!

 

Zoettige groet!


 

 

Trefwoorden

De lijst van tags is leeg.